5 съвета правилно да поддържаме чанти, раници и портфейли от еко кожа

5 съвета правилно да поддържаме чанти, раници и портфейли от еко кожа

Всеки от нас обича, притежава и се радва на кожени продукти от еко кожа – чанти, колани, портмонета, холова гарнитура и др. С времето, както всяко нещо, и изкуствената кожа се захабява и зацапва, въпреки че висококачествената еко кожа е много добра алтернатива на естествената кожа.

По-светлите кожи са по-податливи на зацапване и често ни е яд, когато бялата чанта потъмнее, заради допира в панталони, дънки и т.н. Е, няма за какво, има си много приятни и лесни начини за почистване на чантите, раниците и портфейлите ни (ще наблегнем на тях) от еко кожа след което стават като нови.

5 най-основни съвета за почистването и поддръжката на изкуствена кожа, които лесно и бързо може да приложите:

1. Използвайте микрофибърна кърпа, за да отстранявате редовно праха, който се натрупва по чантата.

2. За почистването на зацапвания и потъмнявания се прави лесно малко разтвор от вода и сапун. С неабразивна гъба се забърсва кожата и се повтаря процедурата, докато не се почистят зацапванията. Забършете кожата с гъбa с изцяло чиста топла вода, за да премахнете остатъците от сапуна или замърсяванията. Кожата се оставя хубаво да изсъхне (но не на слънце) и това е всичко. Става бързо, не изисква почти никакви усилия, а резултатът е впечатляващ (изпробвано).

3. В случай че кожата се е деформирала, ако е била смачкана някъде или е имало нещо по-тежко върху нея, не се притеснявайте! Ще се учудите колко лесно може да си възвърне формата, ако я сложите за кратко на слънце. Но за кратко и не я забравяйте! От половин до един час е достатъчен и чантата заема първоначалната си форма.

4. Един трик – ако много бързате и нямате никакво време, а искате да почистите някое петно – мокрите антибактериални кърпички също са подходящи за леки петна.

 5. И не на последно място по важност, преди да използвате какъвто и да е препарат върху чантата си, първо го изпробвайте върху малко и незабележимо място от чантата, за да сте сигурни, че няма да повлияе неприятно на кожата.

Поддържането на кожата блестяща е част от удоволствието да имаш такава!

...Насладете се..

 

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.